Det bedste forsvar…

De fleste mennesker kan vel udtrykket, at det bedste forsvar er et angreb.

Lige præcis det udtryk, tror jeg at man kan bruge i rigtig mange sammenhænge. Det virker dybest set ret naturligt, at når man er presset tilbage i et forsvar, så kommer man bedst ud af det, ved at træde et skridt frem, ved at angribe. Det vil for nogen måske virke naturligt, at angribe i stedet for at forsvare sig.

Men historisk har det givet fin mening. Når man er under anklage eller angreb, gælder det netop om at kunne overmatche, og her giver det mest mening at træde frem i stedet for at stå tilbage og blot parere angrebene. Det kan endda tvinge en til at komme ud af forskellige veje, som man måske ikke havde afsøgt, hvis man netop ikke var kommet under angreb.

Det handler med andre ord om, at vende noget negativ til noget positivt.

1359493_48223182

Posted under: Uncategorized

Comments are closed.