Den gode købmand

Det handler om at købe billigt og sælge dyrt. Det synes at være den filosofi den gode købmand handler efter. Det handler om at kende markedet, samtidig skal man være en god sælger.

Måske handler det i lige så høj grad blot om, at kende sine kunder, som det handler om at kende markedet. Med tro på egne evner, er der ingen grund til at skele til konkurrenterne. Fokus er rettet stift imod salget. Lige før sommeren bryder igennem køber købmanden et parti billige parasoller, for nu kommer sommeren. Måske også et billigt parti grillkul fra Rusland, dette skal sikre at det bliver en god sommer.

Efterhånden som sommeren ebber ud, er det på tide at få fat i nogen billige gummistøvler, for efteråret giver våde gader, og uden gummistøvler giver det våde fødder.  Regn bliver til sne, og når det sner skal man bruge en sneskovl, så man kan få ryddet indkørslen og fortovet. Det ville ikke være godt, hvis naboen faldt og slog sig lige uden for hvor du bor.

Og sådan forsætter tingenes gang for den gode købmand. Han arbejder udelukkende med sæsonbetonede varer, han arbejder med gode priser, og han kan sælge sand i Sahara. Det er en ægte kræmmer.

 

Salgsmand

Posted under: Indlæg

Comments are closed.